Rune Larsen & Adam Nordin - Northern Lights Blues

Henrik Kaldahl, Jazznet

Sidste udgivelse af download udgivelser i denne omgang, er med en duo bestående af Rune Larsen på accordion og vokal og Adam Nordin på violiner, mandolin og vokal, optaget i Tromsø, Norge i august og september 2006.

Den tidligere udgivelse som Rune Larsen udgav sammen med Luther Thomas (Busking in Christiania, aylDL-029) var i mine ører helt suveræn og derfor var det også med en vis spænding at denne cd blev lagt i afspilleren. Og jeg blev da heller ikke skuffet, med hensyn til denne udgivelse.

På denne plade er der 4 forskellige numre som bevæger sig og skifter mellem flere forskellige stilarter såsom folkemusik, blues, jazz og sørgmodige melodier, alt sammen blandet på den mest overlegne måde.
Du skylder dig selv at give denne udgivelse et lyt, der er virkelig noget for enhver smag. Prøv bare at lytte til det første nummer "Tromsö Blues" som er et mageløst blues nummer udsat for harmonika og violin.
Eller nummerene "Per Speleman" og "Old woman with stick" som er disse to musikeres udgaver af traditionelle numre.
Eller slutnummeret "Happening" hvor man til tider er bange, for at Nordin kommer til at hive og vride så meget i strengene på sin violin at de sprænger. Jeg har sjældent hørt noget som er så forrygende fornøjeligt og iørefaldende, man kan ikke andet end blive i super godt humør af den spilleglæde og intensitet der bliver lagt for dagen på denne plade. Ydermere er sammenspillet og følelsen af at de to musikere har hygget sig med disse optagelser overvældende, og gør denne udgivelse til noget helt specielt og genialt.

Denne cd kan som så mange andre udgivelser fra Ayler records, kun anbefales på det kraftigste.


Order our CDs directly using


we accept payment by following cards

To download our releases
or get both CDs + files,
visit our digital store at