Martin Küchen Trio - Live at Glenn Miller Café

Tor Hammerö, Side 2

Vår eminente bassist Per Zanussi har tatt turen til Sverige for å berike broderfolket med sitt originale spill. De som tror at dette er noe som kan oppleves på en Harry-tur til Svinesund eller Nordby, tar imidlertid veldig feil.

Både i sitt eget band, Zanussi Five, og sammen med bl.a. Wibutee og på trio med Jon Eberson og Torstein Lofthus, har Per Zanussi – opprinnelig fra Stavanger – fortalt oss at han har noe helt eget å fare med i en rekke moderne jazzlandskap.

Den svenske altsaksofonisten - han spiller også tenor på ett spor her – Martin Küchen er også blant dem som har skjønt dette og samarbeidet dem imellom låter da også glitrende denne aprilkvelden i fjor på jazzklubben Glenn Miller Café i Stockholm. Det gjør heller ingen verdens ting at den svenske frijazzveteranen Raymond Strid tar seg av trommeansvaret – de tre har møttes på tvers av alle generasjonsmotsetninger.

Martin Küchen er en fri sjel som har tilbrakt mye tid som gatemusikant og på undergrunnen rundt om i Europa. Man kan vel trygt si at han er utdanna på gatas universitet. Sjøl om han nå har trukket innendørs, så er det en uakademisk innfallsvinkel til Küchens måte både å tenke og uttrykke musikk på som er intet mindre enn herlig.

Til tross for at denne musikken er fri, så er det en puls og et beat som rusler og går hele tida – som lytter blir man trukket inn i en groove som nekter å slippe taket. Musikken er til tider røff, til tider vâr –- med masse dynamikk og energi i seg – dette er musikk som bare Martin Küchen, Raymond Strid og Per Zanussi kunne ha laget.


Order our CDs directly using


we accept payment by following cards

To download our releases
or get both CDs + files,
visit our digital store at